چرا غذاهای دریایی بخوریم ؟ غذاهای دریایی و ماهی دارای چه مزیت های است.

غذاهای دریایی

چرا غذاهای دریایی بخوریم ؟ غذاهای دریایی از جنب های مختلف دارای ارزش بسیار است. غذاهای دریایی  می تواند شامل انواع ماهی ها، میگو ها، نرم تنان ، خاویار و … باشد.  آبزیان دارای جنب های مثبت  فراوانی است که در این مقاله به آن اشاره می شود.

اگرچه هیچ غذایی به تنهایی نمی تواند فرد را سالم کند، اما عادت های غذایی خوب بر اساس تعدیل و تنوع می تواند به حفظ و حتی بهبود سلامتی کمک کند. به دلیل مواد مغذی موجود در غذاهای دریایی، دستورالعمل های فعلی رژیم غذایی از وزارت بهداشت و خدمات انسانی و وزارت کشاورزی ایالات متحده توصیه می کنند که میزان مصرف غذاهای دریایی خود را به دو بار در هفته افزایش دهید.

 

کالری غذاهای دریایی

آبزیان در مقایسه با سایر غذاهای سرشار از پروتئین و غذای کم کالری محسوب می شوند. فرقی نمی کند ماهی پر چرب یا کم چرب باشد هردو نوع کالری بسیار کمتر از گوشت قرمز و مرغ دارند. با غذاهای دریایی، می توانید پروتئین بدن خود را با کمترین کالری مصرف کنید. این یکی از دلایلی است که غذاهای دریایی انتخاب مناسبی برای رژیمهای غذایی هستند که به شما در کاهش وزن یا حفظ وزن ایده آل کمک می کند.

پروتئین غذاهای دریایی

غذاهای دریایی حاوی  پروتئین با کیفیت بالا است که شامل تمام اسیدهای آمینه ضروری برای سلامتی انسان است و آن را به یک منبع پروتئینی کامل تبدیل می کند. هضم پروتئین موجود در غذاهای دریایی نیز آسانتر است. زیرا از بافت پیوندی کمتری نسبت به گوشت قرمز و مرغ برخوردار است. این یکی از دلایلی است که بافت ماهی بسیار شکننده است و به همین دلیل هنگام پختن تکه تکه می شود. برای گروه های خاصی از افراد مانند افراد مسن که ممکن است در جویدن یا هضم غذای خود مشکل داشته باشند، غذاهای دریایی می تواند انتخاب خوبی برای کمک به آنها در تأمین نیاز روزانه به پروتئین باشد.

چربی غذاهای دریایی

آبزیان دارای چربی کل و چربی اشباع کمی هستند. چربی کل بالا در بسیاری از فرآورده های گوشتی یک معضل بزرگ است . اما غذاهای دریایی دارای چربی کل پایین  است و حتی ماهیان چرب هم چربی کلی پایین دارند. اما غنی از اسیدها چرب غیر اشباع مفید هستند.

هنگام ارزیابی یک غذا ، باید هم مقدار چربی و هم نوع چربی موجود در آن را در نظر بگیرید. دو نوع مهم چربی ها عبارتند از: چربی های اشباع شده (معمولاً در دمای اتاق مانند جامداند) و چربی های اشباع نشده (معمولاً در دمای اتاق مانند روغن های گیاهی مایع اند).

توصیه می شود که میزان چربی غیر اشباع بیشتر از چربی های اشباع باشد. بخش زیادی از چربی موجود در غذاهای دریایی اشباع نشده است و غذاهای دریایی حاوی یک نوع منحصر به فرد از چربی غیر اشباع به نام اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که می تواند مزایای سلامتی زیادی به همراه داشته باشد. به دلیل مقدار و نوع چربی موجود در غذاهای دریایی می تواند انتخاب خوبی برای کمک به شما در پیروی از توصیه های فعلی رژیم غذایی باشد.


مزیت امگا ۳

شواهد علمی زیادی وجود دارد که نشان می دهد اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی که عامل اصلی مرگ در اکثر کشورهای غربی است، نقش داشته باشند. محققان دریافته اند که اسیدهای چرب امگا ۳ می توانند از لخته شدن خون و انسداد رگهای خونی جلوگیری کنند.

مصرف امگا ۳ نیز باعث کاهش برخی از چربیهای خون و کلسترول می شود. روابط احتمالی بین اسیدهای چرب امگا ۳ و سایر اختلالات مانند سرطان، آرتروز و آسم نیز وجود دارد.
اسیدهای چرب امگا ۳ تقریباً به طور انحصاری در موجودات آبزی یافت می شوند، اگرچه مقادیر کمتری در برخی از گیاهان و روغنهای گیاهی وجود دارد. غذاهای دریایی بهترین منبع غذایی اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب می شوند. تمام ماهی ها و صدف ها حاوی مقداری امگا ۳ هستند اما مقدار آنها متفاوت است.

به طور کلی ، ماهی های چرب حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری نسبت به ماهی های کم چرب هستند ، اما مقدار آن می تواند از نوع یک ماهی یا صدف به نوع دیگر متفاوت باشد.

کلسترول

بیشتر غذاهای حیوانی از جمله غذاهای دریایی حاوی مقداری کلسترول هستند. توصیه های رژیم غذایی فعلی نشان می دهد که مصرف کلسترول باید به کمتر از ۳۰۰ میلی گرم در روز کاهش یابد.

سالها تصور می شد که بیشتر صدف ها حاوی مقادیر زیادی کلسترول هستند، اما اثبات شده است که این موضوع نادرست است. همچنین غذاهای دریایی میزان کلسترول خوب را افزایش می دهند و کلسترول بد را کاهش می دهند.

سدیم

توصیه های رژیم غذایی فعلی نشان می دهد که  از نمک و سدیم فقط در حد اعتدال استفاده کنیم. زیرا برای برخی از افراد که میزان مصرف سدیم را کاهش می دهد می تواند خطرات ناشی از فشار خون بالا را کاهش دهد.

حد توصیه شده فعلی برای دریافت روزانه سدیم کمتر از ۲۳۰۰ میلی گرم برای بزرگسالان است و گروههای در معرض خطر بالاتر با کاهش بیشتر سدیم خود به ۱۵۰۰ میلی گرم در روز سلامتی خود را کنترل کنند. ماهی ها به طور طبیعی از نظر سدیم کم هستند و حتی آن دسته از گونه ها که بیشترین میزان سدیم دارند، حاوی کمتر از ۱۰۰ میلی گرم در ۱۰۰ گرم هستند.

غذاهای دریایی ویتامین ها و مواد معدنی

غذاهای دریایی به طور کلی یک منبع مناسب ویتامین و غنی از ویتامین محسوب می شوند. ماهی دارای مقادیر زیادی ویتامین های گروه B است که مشابه بسیاری از غذاهای غنی از پروتئین است. ماهی های چربی مانند ماهی تن و شاه ماهی می توانند منبع خوبی از ویتامین D و ویتامین A باشند.

بیشتر انواع آبزیان منبع معدنی مانند فسفر ، پتاسیم و سلنیوم هستند. ماهی های مانند ماهی قزل آلا و ساردین ها و کیلکا حاوی استخوان هایی اند که می توانند منبع خوبی برای کلسیم باشند .برخی از نرمتان و صدف ها منبع خوبی از آهن ، روی ، منیزیم ، مس ، ید و سایر مواد معدنی کمیاب هستند. بیشتر ماهی ها حاوی مقادیر متوسط تا اندک این مواد معدنی هستند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش تلفنی 02122034831